Home
Projecten
Steun ons
Over ons
Uw profiel
Contact
 
 

Onze doelstelling

 
Stichting Kinderhulp Share The Care

Hommerter Allee 19
Postcode 6436 AP
Amstenrade
RSIN 810290510
KVK 14071212
ABN-AMRO NL74 ABNA 0466 7982 45
Tel 046-4423268

Weeskinderen zoveel mogelijk opvangen in de eigen gemeenschap


Share The Care stimuleert dat weeskinderen zoveel mogelijk worden opgevangen in de eigen gemeenschap. Sharethecare selecteert en ontwikkelt samen met lokale partners voornamelijk in Zambia en Zimbabwe projecten die de opvoeding, gezondheid en het onderwijs van (wees-)kinderen verbeteren. Vaak gaat het om kinderen met aids.

Share The Care werkt op basis van drie uitgangspunten:

1. Onafhankelijk

Elk Share The Care project is een particulier, non-profit initiatief. Wij vinden, wie doet dat niet, dat kinderen de toekomst moeten hebben en dat ze daarvoor alleen maar de kans moeten hebben hun natuurlijke talenten en vaardigheden in hun eigen lokale gemeenschap te ontwikkelen.

2. Zelfvoorzienend

Een centraal uitgangspunt is de houdbaarheid van een gerealiseerd project. We eisen daarom steeds dat een project zich na enige tijd zelf in stand kan houden.

3. Maatschappelijk verankerd

De (financiële of materiele) bijdrage die de lokale gemeenschap kan leveren, is van groot belang voor het draagvlak en de continuïteit van het project. Die bijdrage is altijd ons eerste gespreksonderwerp bij de voorbereiding van een project.
Steun ons

Wilt u ons helpen weeskinderen een betere toekomst te geven?