Home
Projecten
Steun ons
Over ons
Uw profiel
Contact

Spotlight

 

 
 

Basic school voor Kachale, Zambia

 
15 december 2010
ShareTheCare bouwt met hulp van o.a. CORDAID een school in Kachale
Kachale:

Met uw en onze hulp bouwt de Trust NASAD in Lusaka, Zambia aan een nieuwe school en meer toekomst voor kinderen, geboren in leprafamilies uit een oude lepracompound, kansloos door stigma en maatschappelijke verwaarlozing.

Inhoud van het project

De hulp van de stichting "Kinderhulp-ShareTheCare" bestaat uit het bouwen van een Basic School met 8 lokalen voor de kinderen uit het lepradorp Kachale en omliggende dorpen.
Daar hoort ook de bouw van een unit voor de administratie, een community hall, een woning en elektriciteitsvoorzieningen bij. Na gereedkomen zal de school deelnemen aan het overheidsprogramma "School-on-the-Air". Het Zambia Institute of Mass Communication, Educational Trust en het ministerie van Onderwijs in Lusaka verzorgen professionele lespakketten, die via de radio worden gecommuniceerd naar de afgelegen scholen in rural areas. Reeds meer dan 50.000 kinderen worden op deze manier bereikt. Aardig is te weten dat dit programma in didactisch en pedagogisch opzicht en wat omroeptechnische aspecten betreft door Nederlandse onderwijskundigen en onze eigen Wereldomroep uit Hilversum wordt begeleid. De nieuwe school in Kachale wordt bovendien een van de voorbeeldprojecten in Zambia. 
 
Stand van zaken 

We bezochten Kachale weer in mei 2010 o.a. op een dag, waarop Kathy Harding niet met ons mee kon gaan, omdat ze het transport van een vracht cement van Lusaka naar Kachale moest organiseren en ook met haar pick-up met het slachthuis van ZamBeef had afgesproken om de wekelijkse vleesdonatie van ZamBeef aan de lepracompound Liteta op te halen. We zouden haar later op de dag wel vinden in de lepracompound. In Kachale zijn grote vorderingen gemaakt met de school. Drie lokalen zijn helemaal klaar en de vierde is in aanbouw.

Wilt u deze nieuwsbrief van juni 2010 verder bekijken, gebruik dan de link naar het PDF-bestand.
PDF document
PDF document 394,99 KB
15 december 2010 16:24


Steun ons

Wilt u ons helpen weeskinderen een betere toekomst te geven?