Home
Projecten
Steun ons
Over ons
Uw profiel
Contact

Spotlight

 

 
 

Een school voor Kachale, Zambia

 
16 februari 2011
Rapportage over de school voor sponsoren en geïnteresseerden over de vorderingen
In dit artikel vertellen we u over ons project Een school voor Kachale  in  Zambia.

DANK U WEL
 
Hiermee informeren wij al onze sponsoren over de voortgang van dit omvangrijke project dat voor heel veel kinderen en hun ouders van grote  betekenis is. Nogmaals hartelijk dank.
Eventuele (aftrekbare) giften voor ons werk in Zambia en Zimbabwe:

ABN-AMRO rek.nr.: 46.67.98.245  tnv
St. Kinderhulp ShareTheCare te Amstenrade.

ALLE BEETJES HELPEN ECHT !!!

Stand van zaken in februari 2011

 
De school heeft intussen de naam Natimwa Learning Centre gekregen.  We bezochten Kachale  weer in november 2010, een week voordat de bouwactiviteiten stopten vanwege de  start van de regentijd. In maart 2011 als de wetlands zijn opgedroogd, wordt er  verder gewerkt. Vorig jaar is met het onderwijs gestart in de eerste 3  gereedgekomen lokalen. In december moesten voor het eerst kinderen van grade 7  hun eindejaars examen doen. Trots schrijft Kathy Harding ons op 29 januari j.l.  dat ze allemaal geslaagd zijn:

"Last November we entered 24 pupils for the end of year examinations ... we have recently received the National results that showed our school Natimwa 100% pass ....   en ... Distant Education  (through the Govt Min. of Education) will give us qualified teachers throughout  the country provided we supply suitable housing."

Hoe  vorderen de bouwactiviteiten?
 
De realisering van het gehele project verloopt niet snel.  Daar zijn twee oorzaken voor:
- de bouw ligt stil tussen half november en half maart, vanwege de regentijd en  de door wetlands in die maanden moeilijke bereikbaarheid voor transporten van  bouwmateriaal  en
- er werken slechts een paar professionele arbeidskrachten, anderen zijn  lokale  mensen; het werk vordert daardoor langzamer, maar wel goedkoper dan een  aannemer het werk te laten doen.
Kwalitatief is er niets op aan te merken.

Tijdens ons verblijf werd het dak op de tweede vleugel van vier lokalen  aangebracht, net op tijd voor de regentijd aanbrak. Het was ook goed te zien  dat de schoolhall geheel klaar is en veel gebruikt wordt door leerlingen en  bevolking. En een feest om te zien hoe fraai, bijna on-Afrikaans de lokalen, die gereed zijn, er uit zien. Op onderstaande foto is op de achtergrond rechts  de schoolhall en links daarvan wordt nog het administratieve gedeelte gebouwd.  De Trust Nasad wil in ieder geval in september de nieuwe linkervleugel  afgewerkt hebben en in gebruik hebben.
PDF document
PDF document 296,87 KB
16 februari 2011 16:32


Steun ons

Wilt u ons helpen weeskinderen een betere toekomst te geven?